CursorsFree Cursors
Martina-Lucas -

2011

Jaha första inlägget för iår då;)

Början på året har varit bra Lucas har varit lite träligt de senaste 2 dagarna sådär mellan golv o tack och ingenting passar som han blir när han inte får den där dagisaktiviteten. Igår löste vi det genom att åka på playdate hos Petra och Evelina och idag gick vi en promenad och så slank vi in på skolbibban och lånade lite alfonsböcker det var uppskattat;)

sen blev det hem och laga mat Lucas beställde pomme och fiskpinnar;) himla gott faktiskt som fish and chips typ;) sen blev det en 3 timmars lång middagslur vilket var välbehövligt för både mig och Lucas;)

upp for vi klockan 5 för att börja med trerättersmiddagen som skulle vara klar halv 7. Anledningen var att vi hade gett mamma och pappa det i födelsedagspresent och på menyn stog det;)

FÖRÄTT
Hemmagjord tonfiskröra på toast med en snowballdrink till

VARMRÄTT
Kycklinggryta med färsk organo (som var så himla god) med ett rött passande vin och rotfrukter i ugn och en liten lyxsallad med feta.

EFTERRÄTT
Hemmagjord Cheesecake toppad med blåbär och kaffe till det.

MYS
efter det blev det soffan med lite nötter, popcorn och snacks och så fick de öl till det;)

Jag kan säga att det var två mätta och belåtna föräldrar som åkte härifrån vid halv 11 och Lucas stupade i stort sätt i säng;)

Själv ska jag oxå sova snart men tror nog att det blir en bit cheesecake till.

Vad det blir resten av veckan vet jag inte men ev några playdates;) nedan kommer reseptet på varmrätten prova den;) tyvärr fick jag inget kort på den då jag helt glömde bort det;(


Recept oreganokyckling:
detta behövs: till ca 4 portioner
  • 3 stora kycklingfiléer
  • 8-10 potatisar
  • en halv kruka färsk oregano
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1-1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt, svartpeppar, santa maria five peppers,
gör så här:

börja med att skära potatisen i tunna klyftor med eller utan skal, stek i ungn på ca 225 grader. rensa kycklingen och skär den i 3-4 bitar på längden, ska vara lite tjockare avlånga bitar. stek dem i smör runt om och salta och peppra. ta fram en annan panna eller en gryta och häll i grädde, buljong, balsamvinäger och hackad oregano och blanda runt. låt koka upp på låg värme och tillsätt sen kycklingen och pressa i vitlöken. låt små puttra under lock ca 5 minuter.

servera med ungnsstekt potatis och färsk oregano! du kan även tillsätta morötter till potatisen om så önskas.

PUSS

RSS 2.0